David Barros, co-owner and manager at Portus Calle, a Portuguese fine dining restaurant on Saint-Laurent, has an appreciation for details – table setting, prompt service, generous portions and attentive communication. While partner and Chef Helena Loureiro runs the kitchen, he and Denis Seara run the floor. “We focus on delivering something absolutely professional. I think that comes across in everything we do, and it appeals to our regulars. We have people come back three or four nights each week and celebrate their birthdays here because they know what they’re getting. Many of them are experienced professionals, and expect a certain quality to everything they’re served.”
That quality is assured not only by the friendly and cordial staff, but also by the openness and quality of the ingredients. ‘We leave our seafood rack open, and Chef Helena doesn’t hesitate to send something right back out the door if it doesn’t meet her standards.” The discriminating attitude of Chef Helena is not for want of callousness, but in sympathy with her customers. “We rather be caught jumping between suppliers and ingredients than have one that won’t satisfy our customers fully.”
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I am not necessarily a ratings & reviews girl, but I have to tell you, this was the best food I have had in a loooong time. It was authentic, friendly, and delicious!!! Worth every penny!
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Anciennement Portus Calle, Portus 360 a célébré son ouverture le 18 avril 2016. La cheffe de renom Helena Loureiro est propriétaire de ce restaurant avec la plus belle vue sur Montréal grâce à une rotation de l’établissement de 360 degrés. Helena, pour moi, c’est festif et amoureux, et j’aime m’y retrouver pour prendre le temps avec des personnes que j’aime. J’ai un gros coup de coeur pour les calmars farcis au chorizo et la pieuvre qui est tout simplement sublime!
Lisez cette liste pratiqueUn autre des trois restaurants tenus par la chef Helena Loureiro. Ce sont les fruits de mer qui sont à l’honneur dans cet établissement. Laissez-vous tenter par les tapas (morue, sardine, saumon, pieuvre), la bouillabaisse, la morue salée, les sardines grillées et un beau choix de viande (surlonge, filet mignon de porc, flanc de porcelet, etc.) On y vend également des produits fins importés du Portugal.
Lisez cette liste pratiqueInstallé au cœur du quartier portugais de Montréal, dans un décor aux chaudes couleurs évoquant la Méditerranée, rehaussé de bois, de briques, de galets et de verre, Portus Calle se démarque par une ambiance conviviale et moderne. Un bar permet à douze convives de prendre part à une expérience gastronomique plus décontractée et pendant la saison estivale, les clients peuvent profiter d’une grande terrasse. Au menu, des spécialités comme l’arroz de marisco, la parilhada et une variété de tapas. La carte se compose à 95 % de vins d’importation privée. Il est possible de réserver pour des groupes.
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